Překlad textů pro průvodce - profesionální překlad do angličtiny.

Profesionální překlady z/do angličtiny od rodilých mluvčích a soudních překladatelů. Překlady průvodcovských textů.

Nechte si udělat rychlou kalkulaci překladu zdarma nebo nás kontaktujte emailem / telefonicky.

PŘEKLADY PRŮVODCOVSKÝCH TEXTŮ DO ANGLIČTINY

Dnes se nám telefonicky ozvala klientka s dotazem na možnost překladů do němčiny a angličtiny. Do obou jazyků překlady provádíme, proto jsme odpověděli kladně a doporučili zákaznici, aby nám zaslala texty, které potřebuje přeložit v elektronické podobě na naši emailovou adresu: info@preklady111.cz.

Na základě zaslaných dokumentů můžeme klientce zaslat cenovou kalkulaci i datum, ke kterému může být překlad vyhotoven. Klientka, která pracuje na zámku a potřebovala přeložit průvodcovské texty, nám poděkovala za obdrženou cenovou nabídku a vysvětlila, že zakázku může potvrdit až po odsouhlasení kalkulace panem kastelánem.

Do jednoho dne nám byla zaslána závazná objednávka se všemi údaji potřebnými pro fakturaci. Proto jsme mohli začít realizovat překlady průvodcovského textu do anglického jazyka. Překlad jsme si prostudovali a zaslali jsme ho k překladu naší zkušené překladatelce anglického jazyka. Překlad byl vyhotoven dle zadání a v dohodnutém termínu. Po vyhotovení byl odeslán klientce ve Wordu s prosbou o potvrzení přijetí. Klientka takto hned po obdržení učinila.  

Klientak nám zaslala tento dotaz:

Dobrý den,

 

na základě naší telefonické domluvy posílám text k nacenění překladu do německého a anglického jazyka. Pokud by to bylo možné, tak bychom potřebovali překlad do konce tohoto týdne a dříve :-).

Naše fakturační údaje:

Příjemce: Národní památkový ústav

........

Naše nabídka byla následující:

Cenová nabídka na překlad z ČJ do AJ:

.... Kč/1NS ( 1NS = 1800 znaků včetně mezer).

 

Váš dokument má cca:

- 11NS. Počítejte prosím, že po překladu do AJ se zvýší objem textu o cca 15% - na 13 NS.

 

Celková cena tedy bude:

..... Kč bez DPH.

 

Termín vyhotovení:

- Cca do konce tohoto týdne.

Ukázka překladu:

 

JIŽNÍ TERASA

Jižní terasa byla vybudovaná v době klasicismu po roce 1780 posledním vranovským Althannem Michalem Josefem, který na ní založil romantickou zahradu se záhony, keři, trávníky a cestičkami. Součástí terasy je vítězný oblouk, obohacený ve výklenku bustou Pallas Athény, starořecké bohyně moudrosti, vítězně vedené války a ochránkyně spravedlnosti a umění.

Na zábradlí terasy si můžete prohlédnout technickou zajímavost - sluneční hodiny, takzvané polední dělo. V pravé poledne byl přes čočku zapálený střelný prach v malém kanonu, následovala rána, která svolávala zámecké obyvatele ke stolu ve vedlejší jídelně.

Přímo pod terasou vidíte pozůstatek opevnění gotického hradu. Dělové koule na hradbách připomínají dvojí nezdařené obléhání Vranova Švédy ke konci třicetileté války v letech 1642 a 1645.

Za hradbami se otevírá pohled na údolí řeky Dyje a okolní krajinu, která byla postupně od konce 18. století nákladně proměňována na anglický park s četnými stavbami. Do dnešních dnů se jich dochovala jen velmi malá část. Jednou z nich je i tzv. Mniszkův kříž, zbudovaný pro roce 1846 na protějším svahu na paměť Stanislava z Mniszku jeho ženou Helenou. O éře Mniszků a Stadnických ve Vranově pojednává druhá prohlídková trasa, kterou vám doporučuji k návštěvě.

Na tomto místě naše prohlídka končí. Děkuji vám za návštěvu a za pozornost. Nyní se vrátíme do Sálu předků a předsálí, kde se rozloučíme. Jen poprosím, abychom důsledně přecházeli společně, protože na trase se velmi pravděpodobně pohybuje další prohlídka.

Angličtina:

SOUTHERN TERRACE

The southern terrace was built in the era of classicism after 1780 by the last Althann owner of Vranov - Michal Josef. It had a romantic garden with flower beds, shrubs, lawns and paths. It also featured a victory arch with a bust of Pallas Athena in its niche, a goddess of wisdom, victorious war and protector of justice and arts.

On the terrace railings you can see an interesting piece of technology - a sundial, so called midday cannon. Exactly at noon a ray of light coming through the lens set fire on the gunpowder in a small cannon calling the people of the chateau to sit for lunch in the dining room next to it.

Right below the terrace you can see remains of fortifications of a Gothic castle. The cannon balls on the castle walls are reminders of an unsuccessful occupation of Vranov by Swedes at the end of the 30-years war between 1642 and 1645.

Behind the castle walls you can see the valley of the Dyje river and surrounding countryside that was from 18th century on continuously being rebuilt into an English park with a number of buildings. Only a small amount of these survived till today. One of them is so called Mniszek cross built after 1846 on the slope opposite of here in the memory of Stanislav from Mniszek and his wife Helena. The era of Mniszeks and Stadnicky families here at Vranov is covered in the second tour which I can highly recommend.

This is all of our tour. Thank you for your attention. We will now return to the Hall of Ancestors and the foyer where our tour ends. May I ask you to please stick together with our group as there is probably already another group of visitors on the way.

 

 

 

 

 

Rychlá kalkulace překladu


Pro více informací nás kontaktujte  emailem / telefonicky.