Překlad z anglického jazyka - standardní provozní postupy

Překlad provozních postupů v penzionu pro firmu P68 s.r.o. Profesionální překlady z/do angličtiny od rodilých mluvčích a soudních překladatelů.

Oslovte nás pro rychlou kalkulaci překladu zcela zdarma nebo nás kontaktujte emailem či telefonicky. Rádi Vám odpovíme.

Překlad standardních provozních postupů z anglického jazyka

Od zcela nového klienta jsme obdrželi poptávku na překlady standardních postupů určených pro provoz jeho restaurace. Jednalo se o překlad z anglického jazyka do češtiny. V příloze bylo celkem devatenáct souborů v oblíbeném formátu Word, týkajících se nejrůznějších provozních postupů, jako jsou například: mytí rukou, stravování a pití zaměstnanců na pracovišti, čištění a sanitace jídelny aj. Standardně jsme tedy celkově spočítali počet normostran a zaslali jsme klientovi cenovou nabídku s přibližným termínem vyhotovení překladu. Zákazník vzápětí objednávku překladu potvrdil a zároveň zaslal své fakturační údaje. Mohli jsme tedy přistoupit k vystavení elektronické faktury, kterou klient taky relativně rychle uhradil. Za pár dní dle stanoveného termínu už měl klient překlad ve své mailové schránce, a odpověděl slovy: "Dobrý den, potvrzuji přijetí. Děkuji za rychlé vyřízení."

Pro představu je níže i úryvek z překladu:

Standard Operating Procedure
Glove and Utensil Use

Gloves or utensils will be used for handling all ready-to-eat foods, except for those that will be added to foods that contain raw animal foods that are to be fully cooked or other foods that are heated to 74°C. Gloves or utensils must be used when there are cuts, sores, burns, or lesions on the hands of food handlers.

Procedure:  All employees handling food or utensils must: 

  1. Wash hands thoroughly prior to putting on gloves and when gloves are changed.
  2. ...
  3. Utensils, such as deli-tissue, spatulas, or tongs may be used as an alternative to gloves.

Znění českého překladu: 

Standardní provozní postup
Používání rukavic a kuchyňského náčiní

Rukavice nebo kuchyňské náčiní se bude používat pro nakládání s potravinami připravenými ke konzumaci s výjimkou těch, které budou přidány do jídel, které obsahují syrové živočišné potraviny, které mají být zcela uvařeny nebo jiných potravin, které jsou ohřívány na 74°C. Rukavice nebo kuchyňské náčiní musí být použito, pokud mají ti, co s jídlem nakládají, řezné rány, boláky, popáleniny nebo léze na rukou.

Postup:  Všichni zaměstnanci nakládající s potravinami nebo kuchyňským náčiním musí: 

  1. Důkladně umýt ruce před nasazením rukavic a při výměně rukavic. 
  2. ...
  3. Kuchyňské náčiní, jako papírové utěrky, špachtle nebo kleště, mohou být použity jako alternativa rukavicím.

 

Rychlá kalkulace překladu


Pro více informací nás kontaktujte  emailem / telefonicky.